tisdag 17 juni 2014

Projekt Passfoto

Det finns en några anvisningar gällande hur passfoton ska se ut. Milt sagt. I denna pdf finns alla krav uppräknade ifall det intresserar. Men jag kan ju dra dem i korthet här också. Förutom alla tekniska egenskaper i bilden såsom ljus bakgrund, jämn belysning och skärpa, ska personen i fråga ha blicken i kameran, munnen stängd, inte luta huvudet eller vrida axlarna. Och fotot ska givetvis tas rakt framifrån.

Att samarbeta med en filur på snart två och ett halvt år säger sig själv, det är inte lätt. De några sekunderna han sitter perfekt, gäller det att mamma är redo, sitter på rätt ställe och trycker på rätt knappar. Efter en dryg halvtimme och över 200 foton fick vi fick till ett fåtal tänkbara bilder, varav en nu är inskickad för granskning. Nedan är några som antagligen fått kalla handen rätt snabbt :)




Och anledningen till Vincent behöver ett pass, är vi åker till Köpenhamn om ungefär en månad. Det är Vincent, jag och Mommo som tar semester. Hon hade önskan om ett resesällskap och fick dubbelt upp :) Det sägs att man inte behöver pass inom Norden, men jag har ingen lust att chansa och spendera semestern på Vasa eller Vanda flygfält.

Inga kommentarer:

web analytics