måndag 19 oktober 2015

Island 2015: Blue Lagoon

Måndagen började med härlig hotellfrukost och därefter försökte jag med torr och hes hals få bekräftat att vi kommer oss till Blue Lagoon utan alla mina papper. Att logga in på mailen på hotellets dator lyckades jag inte med eftersom det var fruktansvärt misstänksamt att jag loggade in från en annan plats än Nykarleby. På Mommos telefon och Ipad gick det bättre, men hon hade tillgång till internet bara till hotellets wifi.

Hur som helst var grabbarna i hotellreceptionen väldigt hjälpsamma och ringde halva Island runt för att kolla vilka bekräftelser som behövdes var. Det resulterade i att vi möttes av "is it Åström?" vid typ varje incheckningsdisk. Efter att ha dragit historien om den saknade väskan X antal gånger, hann den slutligen fram till Blue Lagoon före oss. Ordningen var återställd. Vincent hade varit mycket bekymrad över pappas väsko som var på slarv och kunde inte sluta prata om den.Vi blev upphämtade av en minibuss utanför hotellet vid halv 12 för att sedan packas ihop till en större buss i terminalen. Det var det systemet som användes på alla turer vi åkte. Mycket praktiskt tycker latmasken :) Denna måndag för två veckor sedan var alltså dagen då min Mamma fyllde 50 år, vilket var en betydande orsak att undvika strul och otur. Det måste jag säga att vi lyckades med ändå! Och Mamma var nöjd med sin födelsedag ♥ det är viktigast!

Vattnet i bassängen var hett, salt och fullt av mineraler som ska vara bra för huden. Det fanns även en vit mjukgörande lera att kleta in sig i. En gång Mommo bananas och hoppade upp ur bassängen, täckte hela sig med leran och väntade säkert tio minuter i 5-8 plusgrader på att lera skulle torka. En kvinna blev så fascinerad att hon ville ta kort. Och jag hade såklart inte kameran ute just då. Två varv blev jag frestad att hämta kameran, men gissa om jag var nervös att tappa den eller trampa fel i den ställvis knöliga bottnen. Men jag kunde heller inte låta bli att föreviga denna härliga dag!Födelsedagsbarnet (och jag) fick varsin gratis fruktdrink


Efter att ha kokat oss i Blue Lagoon i fem och en halv timme (garanterat längre än alla andra) var vi som nya och nöjda att åka därifrån. Jag återvänder mer än gärna och rekommenderar alla att ta ett dopp här om man har vägarna förbi. Det är en upplevelse jag aldrig glömmer, så avslappnande och skönt. Gratis var det ju inte men absolut värt det! Bussen mot Reykjavík startade 18:15 och underhållningen bestod av ett vackert landskap i solnedgång.Ingen ovanlig syn på Island där vädret växlar snabbt


När vi kom tillbaka till Reykjavík var klockan runt 19 och det hade börjat regna. Vi tog en sväng via hotellet för att byta kläder, fixa frisyren (som sen regnade bort) och googla fram ett passande matställe. Det blev pizzerian Eldsmiðjan, som låg 600 meter längre fram på samma gata som hotellet. I höstvädret kändes det som att vi aldrig kom fram. Det var i alla fall supergott med mat efter hela dagen i badet. En pizza kostade 2045 ISK, vilket fås till euro genom att stryka de två sista siffrorna och sen ta bort typ en fjärdedel. Alltså 15-ish €. Man blev lätt virrig om vi säger så.

På vägen tillbaka kikade vi in i ett par souvenirbutiker för att värma och torka oss. Det var lunnefåglar överallt och Vincent älskade att plocka magneter i raka rader. Väl hemma på hotellet nattade jag Mommo och Vincent, mest den sistnämnda, och gick jag på kaffejakt. Klockan var 22:30. Barer och sånt fanns överallt, men jag hittade istället ett litet sött krypin hela tjugo meter från hotelldörren. Le Bistro säger google. Sen blev det natten även för min del.


2 kommentarer:

Linda sa...

He verkar ha vari riktit bra vi blue lagoon sir ja :) fina bilder åxå!

Åså ha do bytt header, he va kanski dags :D hihi

Jennifer Åström sa...

Tack, jo he va suveränt! :)

Ja, han va ju typ bara två år gambäl :P om ja blir inspirera kanski ja byter snart igen :D

web analytics