onsdag 6 augusti 2014

København: Dag 2

Den andra dagen blev sevärdheterna och parkernas dag. Vi vandrade omkring i stan hela eftermiddagen i 30 graders värme (skuggtemperatur) och blandade upplevelserna med glass och vatten. Rutten började på Rådhuspladsen, varifrån vi såklart styrde kosan in på Ströget. Vi gick gågatan ända till slutet vid Kongens Nytorv och fortsatte därifrån till Nyhavn, där vi tog dagens första glasspaus.

Hotellutsikten
Ströget

Med solen i ögonen i Nyhavn fina kvarter


Med nya krafter fortsatte vi till Amaliehaven och Amalienborg, där kunglighetena bor, vidare förbi Marmorkirken västerut. Dagens andra glasspaus blev på en skuggig gräsmatta i Kongens Have. En stooor och lugn park i centralt läge. Nästa stopp var den mysiga Botanisk Have,som var väldans svår att hitta in i parken.. för att inte tala om att hur länge det tog att hitta ut igen! På vägen tillbaka till hotellet, hann vi ännu med en titt i Ørstedsparken.


Japansk Blåregn, min favorit i Botaniska Trädgården


Efter en lätt uppfräschning på hotellet, kurrade magarna rejält. Vi slog oss ner på uteserveringen Renés Brasserie & Restaurant på Axeltorv. Vincent hade myror i brallan och sprang mest omkring. Mamma fick inte mata eller utföra någon service, möjligen Mommo, men absolut inte Mamma :) Ett fenomen som upprepade sig gång efter gång under hela resan.


Vincent har detta på klart


Resten av denna härliga sommarkväll spenderades på Tivoli. Vincent åkte en liten röd bil och var därmed den mest våghalsiga av oss tre. Annars gick vi bara runt och myste, kollade den vackra belysningen och sög in stämningen. Strax innan stängningsdags passade vi att ta dagens tredje och sista glassfika. På Svaneke Ismejeri eller Binnas Glass som vi kallade det. Vincent hade spanat in stället redan när vi kom in på tivoli :)




Trion

Inga kommentarer:

web analytics