torsdag 14 augusti 2014

København: Dag 4

Torsdagen den 24:e Juli var den sista hela dagen i Köpenhamn. Turen med kanalbåtarna vi siktat in oss på fick alltså bli av idag, så att vi säkert hinner. Vi testade på livet utan barnvagn och tog bussen till Gammel Strand, varifrån den guidade turen startade. En timme tog rundturen och det var mycket behagligt att glida omkring på vattnet med fläktande vindar i håret. Många sevärdheter och kända platser fick vi se.

Hotellfrukosten


Den Lille Havfrue ... och turisterna :)


Efter kanalbåtarna kände vi behov av vagnen igen och åkte tillbaka till hotellet efter den. Sen hade vi siktet inställt på Rundetaarn och passade på att åka lokaltåget en station norrut till Nørreport för att spara på fötterna. I närheten av Kultorvet hittade vi ett mysigt café med alla tiders gästvänlighet. Smoothie- och kaffedags!




Inuti Rundetaarn


Dagens middag blev på Nyhavn 17, efter många om och men och en aning yrande i Christianshavn. Mätta i magen hoppade vi på Metron och gjorde ett besök på hotellet igen. Vid ingången till Tivoli fanns en intressant butik, Build-A-Bear Workshop. Man får designa sitt eget gosedjur och installera ett dunkande hjärta och valfritt ljud i den. Och välja passande kläder. Vincent fick en rytande vit tiger.




Vincent och Julie fyller Tigern med "bamse-popcorn" (vadd)


Resten av kvällen spenderade vi inne på Tivoli. Den utlovade magnifika ljusshowen var endast 10 minuter lång och vi höll på att missa den. Tror nog den var häftig bara man stod på rätt plats och längst fram vi vattnet, annars såg man ingenting. Jag hade tänkt åka Rutschebanen, en berg- och dalbana i trä som fyller 100 år detta år, men den hann stänga. Det blev nya tag dagen efter istället.



Efter en Twister i hotell-lobbyn

Inga kommentarer:

web analytics