måndag 30 december 2013

Jul i dagarna tre

Julen kom och gick även i år. Vi ätit mycket och gott, haft mycket program och träffat många släktingar. Vincents tomte var väldigt generös och det tyder alltså på att vår son har varit snäll i år. Han har fått så många nya leksaker att han ännu inte hunnit leka med dem alla.



Vi körde samma system som förra året med julfirandet. På julafton åkte vi iväg till Kronoby och Johans föräldrar. Där tog vi det lugnt och åt julmat med skinka, risgrynsgröt och mer därtill. Någon gång mitt i Kalle Anka kom tomten på besök. Vincent blev såklart rädd, men det blev bättre vartefter paketen hamnade hos honom. Till slut satt han till och med en liten stund i famnen.



Till kvällen åkte vi hem för att ta emot Mommo samt Robban och Linda. Vincent överöstes med ännu mera paket och hade dessutom ett par under granen, som han inte hunnit med på morgonen. Men vi vuxna gick heller inte lottlösa, eller klapplösa, paketen flög kors och tvärs genom rummet. När allt var öppnat och gillat och Vincent somnat, satte vi oss vi köksbordet och åt julstjärnor.



Juldagen började med välbehövlig sovmorgon. Eftermiddagen och kvällen spenderades i Kovjoki. Min Fammo har som tradition att samla hela släkten och bjuda på mat. Det blir många människor på liten yta och mycket ståhej, men riktigt roligt! Efter maten gick vi upp till Moffas för att öppna årets sista julklappar. Lugnt och mysigt!

Vincent sitter såklart bredvid Favorit-Mobbo :)



På annandagen var det Johans Mammas tur att bjuda på mat. Även där börjar vi bli en rätt stor skara runt bordet. Närmare bestämt nio stycken gäster. Gott och trevligt hade vi! På kvällskvisten när vi hittat hem igen, kom mina två Åland-kusiner Sonja och Yvonne hit. Vi träffas inte så ofta och därför är det extra prima toppen när det sker!


Inga kommentarer:

web analytics