tisdag 23 december 2014

Julmys i Helsingfors: Del 3

Den tredje och sista hela dagen i huvudstaden var söndagen 14:e december. Vi lyxade till dagen med sen lunch på Hard Rock Café. Min erfarenhet från Köpenhamn sa att priset borde vara överkomligt och vi slog oss ner och beställde varsin Original Legendary Burger för 19,95€. Det var gott till tusen och värt varenda cent! Och vår glada engelsktalande servitris gjorde upplevelsen ännu bättre. För att inte tala om att vi satt bredvid Rihannas poncho som hon burit i videon till Only Girl (in the World), enligt skylten i alla fall. Intill den fanns Madonnas topp.


Med mat i magen fortsatte vi butiksrallyt och myste på julmarknaden på salutorget. Vi jagade båda den perfekta bilden med kyrka, granar, karusell och julbelysning. Mina bidrag finns nedanför. Därefter trappade vi upp till Domkyrkan och spanade ut över staden, samt kände vi för att att ta en selfie. Efter ännu lite affärer drog vi hemåt och städade diskbänksskåpet. Lite Pandemic på paddan hann jag också med under tiden Hanna var i duschen. Sen var det dags att packa och gå till sängs.Jennifer och Hanna gör en selfie


Måndagsmorgonen började med tidig väckning och avfärd från järnvägsstationen kl. 07:30. En kaffe och tonfiskbatong hann jag få med mig från Baguette för att undvika cafévagnen på tåget. Fyra timmar senare var jag i Bennäs och tog emot av samma härliga typer som följt mig dit fyra dagar tidigare. På kvällen var Enjo Spa Demo inbokat och jag hade lite bråttom, men blev klar nästan i tid ändå!

Sista kaffet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fina bilder du tog! Finns stora chanser att jag snor några ;) kom snart igen! :) / Hansel

Jennifer Åström sa...

Tack, he e bara att stula! :) Ja hoppas å ja snart omber igen! :D

web analytics