söndag 7 juli 2013

Bildregn i början av Juli

Vi börjar med gårdagen då vi firade en pigg och glad 97-åring. Grattis Fammo! Hon fick massor av blommor och presenter och en stor del fastande på bild. Kaffebordet var dukat med diverse godsaker och kronades med jordgubbstårta, vilket passade utmärkt denna varma och soliga sommardag. Vincent tyckte att jordgubbar var en bra uppfinning och smaskade i sig en hel hög.


Vincent på grönbete

Som bekant har vi brottats med feber. Dagarna tre höll det i sig och som varmast var han strax på 40 grader, stackaren. Då var han nog hängig och lessen. Annars har han hållit humöret ganska på topp, mycket tack vare Pingu och tuttu. På fredagseftermiddagen hade febern äntligen gett med sig och den gamla Vincent började komma tillbaka. Äntligen!



Nya saker han hittat på den senaste veckan är att klättra upp på saker, typ små pallar och bänkar. En dag stod han plötsligt på tärningspallen och knäppte på lampbrytaren. Man blir lite lätt rädd när man hittar honom där helt utan förvarning. En annan sak han börjat med är att ge en gosedjur och leksaker. Han tar tag i fingrarna och öppnar handen, lägger ner prylen och går därifrån. Men tro inte att du kan lägga ner saken, då kommer han tillbaka och rättar till.



Och så har han lyckats med det omöjliga: att se mig städa. Nu städar Vincent varje dag. Han kör omkring med endera moppen eller golvrakan. Fastnar de i något blir han arg. Man får heller inte ta dem av honom innan han är klar. På tal om städning kan jag ju nämna att gossen började lördagen med att putsa toalettstolen i lilla vessan. Dörren var inte i lås och det utnyttjades direkt. Duschen nästa!

Inga kommentarer:

web analytics