söndag 25 augusti 2013

Kulturstormen före lugnet

Nu är det i princip höst, Juthbackamarknaden är över och löven gulnar. Inget som stör mig, jag gillar hösten. Marknaden som enligt reglerna ska börja på fredagskvällen och sluta på lördagseftermiddagen, ryktas ha dragit i gång så tidigt som på onsdag. Så tidigt var vi inte på plats, men på fredag gick vi där och trängdes med vagnen hela eftermiddagen jag och Vincent. Han hade bra ro att sitta still och titta på skräpet. Mellan varven lekte han lite med min kamera och vilade en stund. En del bekanta träffade vi på, men ändå förvånansvärt några med tanke på folkmassan.

Några skapelser från paradiset hittade hem

Efter flera timmars zick-zackande mellan bord och människor gick vi hem en sväng för att ladda batterierna och hämta Johan. På kvällskvisten gjorde vi alltså en ny runda, dock mest för att hänga ute och se på folk. Vincent som tycker så mycket om korv åt sin andra för dagen, helt själv, sånär som på skinnet som jag pillat bort. Och när mörkret lagt sig över marknaden blev Johan sådär härligt galen och köpte 40 godisremmar. Väl hemma igen smaskade vi i oss varma smörgåsar innan vi på trötta ben stupade i säng. Jag hade givetvis jobb i helgen också.




Kulturnatten som förr alltid var på lördag efter marknaden har ju flyttats till torsdag för att undvika fulla ungdomar. Problemet är att evenemanget istället lider då knappt någon alls är på stan till 23, fastän butikerna har öppet och det är dans på torget. Vi bidrog i alla fall med vår närvaro på eftermiddagen och på kvällen. Under dagsturen fick Vincent åka tramptraktor och havremoped, äta plättar, digga musik och lära sig köa. Det sistnämnda gick sådär. En fin och brottsligt dyr ballong följde med hem också. Jag rekommenderar inte att köpa sådana, de är inte värt det.




På kvällen följe Johan med och vi cruisade runt torget några varv och avslutade kvällen med ett besök i mosters butik Ateljé Victoria och gonattkaffe på Lillkungs. Även om det är roligt när det händer något i staden och den lever upp emellan, tycker fötterna och benen att det blir lite väl intensivt med allt program. Men sånt får man ta. Nu är ju allt över för detta år och digerdöden infinner sig åter i lilla Nykarleby. Fler bilder kommer på dayviews.



2 kommentarer:

Saragunmarie sa...

SV: Ja tänkt faktiskt exakt lika, o ja har fundera mejr o mejr på hande frisyrn nu :D Enda problemi e att ja har så brejd ansikt, så hande frisyrin kanski int e så smickrand på just ME.. Men man vejt int förrän man har prova :D Ja har jo trots allt sidecut & ganska kort hår rej, så he sku jo int va SÅ himla stor förändring.. Kanski ja vågar entå :)

Saragunmarie sa...

SV: Ja orka int böri vänt på att få na tid ti na frisso, så ja fixa frillon sjölv ;D

web analytics