söndag 24 maj 2015

Åland Maj 2015: Mariehamn

Min hjärna gillar raka linjer, organiserat och allt helst i rätt tidsordning. Därför ska jag utmana mig själv och inte dokumentera resan dag för dag, vilket skulle falla sig naturligt, utan istället ta det hela enligt kategorier eller platser. Vi börjar med Mariehamn. I den mysiga staden vistades vi ändå största delen av vårt lilla besök på elva dagar.
Stadshusbacken. Gågatan rakt fram.


En dag promenerade vi förbi sjukhuset med Sonja och Charlie för att titta på helikoptern som just landat. Vincent brydde sig inte knappt alls och ville definitivt inte ställa upp på bild tillsammans med den. Bilarna på parkeringen synade han desto noggrannare.

Endast ett par timmar av hela vistelsen på Åland spenderades på gågatan och i dess affärer. Hade jag varit ensam hade det nog blivit fler och längre besök. Med till och från otåliga Herreman i sällskap tar jag den enkla vägen och kollar in bara det viktigaste och mest intressanta. Vi hade resevagnen med, men den var inte speciellt lockande att sitta i.Mamma ja vill ha en tokode. Nee tror int he, to har jo en bil.


Till Maxinge och Sparhallen blev det två besök. Första gången var jag och Vincent där och fördrev tiden en regnig torsdagseftermiddag och andra gången blev det en kort sväng med Yvonne strax innan stängningsdags. Detta köpcentra ligget ju strax utanför Mariehamns stadsgräns om man vill vara petig. Men jag tycker det passade bra i detta inlägg i alla fall.Lekplanteten i Maxinge


Den där torsdagen gick vi bland annat in till inredningsparadiset Dimoda och där träffade jag på Ragnhild, en kollega från praktiken på Åland24. Ett kärt återseende minsann! För sex år sedan spelade vi in golftips I Kastelholm tillsammans och hälften av tiden låg vi dubbelvikta av skratt eller också försökte vi desperat låta bli att skratta. Bästa inspelningen någonsin! Jag borde verkligen ta och kolla våra bloopers på nytt, de piggar upp vilken regnig dag som helst! :)

Programmet finns tydligen ännu i något arkiv med konstigt bildformat HÄR. Hoppa till 06:20 för att komma direkt till golfen.
web analytics