lördag 16 maj 2015

Gräsklippning i stämmor

Det skulle vara solsken idag och det var det också, ända tills vi kom oss ut till Djurvik och solen gick i moln. Men nu är vi i alla fall här och uträttar prio 1 för dagen, gräsklippning. Vincent leker i sandlådan och allmänt springer av sig medan jag sitter på altanen och bloggar på Yvonnes dator. Hyfsat varmt är det ändå. När Yvonne stänger av sin gräsklippare, hörs som ett svagt surr Sonja klippa gräset på sin tomt några hundra meter bort. När de klipper samtidigt surrar de nästan i stämmor. Om ett tag blir det kaffe och korvgrillning.



Hittills har det varit en rätt skön lördag och det tycker jag kan behövas efter att jag och Vincent haft lite samarbetssvårigheter de senaste dagarna. Aningen för många myror i brallan har han haft och svår att tillfredsställa. Men nu börjar det kännas sådär harmoniskt som vi mestadels har det. Kanske är det de många intrycken, tröttheten och matvägran samt 3-årstrotsen som är boven i dramat. Bollhavsbobborna från båten har vi åtminstone fått med oss, men konstigt nog blir Vincents humör bara bättre ju mer snor det rinner.




Igår regnade det och vi tillbringade hela eftermiddagen på köpcentret Maxinge. Vi hade körde omkring med resevagnen och det tog inte lång tid innan Vincent somnade. Välbehövligt. Under tiden köpte jag ett fint paraply från Dimoda och Johan fick, efter en del mätande, två byxor som jag innerligt hoppas att passar och godkänns. När sonen sen vaknade ville han för omväxlings skull ha en leksaksbil, Audi med (o)ljud denna gång. På kvällen hängde vi med Sonja och Charlie innan vi åkte "hem" till Måsvägen och kollade Let's Dance.

Inga kommentarer:

web analytics