tisdag 8 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 1

Såhär minns jag tisdagen den 8:e maj 2007:

Detta var första dagen på min och Hannas vi-har-tagit-studenten-resa. Vi flaxade iväg till Zürich i Schweiz för att påbörja en 2-veckors interrail. Den enda tiden vi på riktigt måste passa var flyget hem från Berlin den 22:a maj. Resten var till stor del improviserat.

När vi efter en hel del turbulens landande i Schweiz på eftermiddagen tog vi oss raka vägen till hotellet för att checka in. Fint och bra beläget, och efter lite funderande kom vi fram till att det var ett gay-vänligt hotell. Inget fel i det, men det var lite speciellt för oss lantbor. Resten av dagen strosade vi omkring i stan, shoppade lite, åt på Mäccen, bekantade oss med schweiziska pengar och sökte efter en supermarket. På kvällen tog vi en promenad och sedan somnade vi gott till de ljuva tonerna från discot i källaren.


Dagens klåp: "Sightseeing?"
Allra första dagen på vår resa vandra vi omkring i Zürich. Vi kollade in staden och letade samtidigt efter en supermarket eller helt vanlig mataffär. Vi hittade ingenting där vi gick. "Men hallåå, Lebensmittel !!?" (=livsmedel). Hanna hade sett Coop vid järnvägsstationen men vi var inte säkra på om det var en market eller inte, i Sverige är det ju det men... Den här byggnaden fanns på älvkanten och var stor, grå och tråkig. "Men på mataffärer bruk e väl finnas typ tomater klistra på fönstren..." var min tanke. Whatever, vi kan ju kolla... Å jåå, det var en supermarket, så varför gick inte vi dit direkt istället för att vandra runtomkring...?


Dagen i bilder:



Inga kommentarer:

web analytics