torsdag 17 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 10

Såhär minns jag torsdagen den 17:e maj 2007:

Dags att tåga till Berlin, vilket var sista stoppet på vår interrail. Vi ville åka ICE-tåg som på vissa sträckor kör ändä upp till 300 km/h. När vi äntligen kommit oss till Münchens centralstation med väskor och allt ser vi att nästa ICE-tåg till Berlin går om typ tre minuter. Med gasen i botten springer vi in på rätt perrong och in i tåget. Vi hann. Märkte sedan att det finns två olika rutter till Berlin. En som går ganska direkt och en som tar en rätt stor omväg. Gissa vilken vi valde. Den långa vägen såklart och vi fick tillbringa åtta timmar på tåget, det vill säga hela dagen.

Den första timmen var det kul att åka tåg, sen var det bara att döda tid. Vi gick fram och tillbaka till restaurangvagnen. Hanna köpte alltid först och när det var min tur ville jag bara ha "samma". Kassatantsmannen undrade om vi alltid köper beställer samma. Ja. Resten av tiden tittade vi ut genom fönstret, drog dåliga skämt, sov eller var nervösa att någon ville ha vår plats. Vi satt bara där det var ledigt. I Frankfurt a.M. var vi vakna och konstaterade att det inte blev någon övernattning där.

Väl framme i Berlin checkade vi in på hostellet, som vi bokat på förhand. Det var samma hostel och samma rum som på klassresa året innan. Denna gång bodde vi med sex stycken okända typer, men det gick fint det också. Därefter gick vi en liten kvällspromenad i det bekanta området och om jag känner oss rätt, landande vi till slut på Mäccen med en Big Mac.

Dagens rutt

Dagens klåp: "Zuviel getrunken?"
I tåget från München till Berlin skulle vi spendera 8 timmar på nåt vis och gick iväg till restaurangvagnen. Tåget krängde och vi vingla från sida till sida. "Zuviel getrunken?" (=druckit för mycket?) frågade mannen bakom disken när vi kom in i vagnen. "Nein, nein!". Sen vände han sig om och sa nåt till kocken, som kikade ut genom en dörr, synade oss uppifrån å ner, skrattade och stängde dörren igen. Ööh vi fattade ingenting. Han sa dessutom något på tyska som vi inte uppfattade... men kul var det! :)


Dagen i bilder:



Inga kommentarer:

web analytics