onsdag 16 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 9

Såhär minns jag onsdagen den 16:e maj 2007:

Efter en tidig morgon och med frukosten i handen satt vi på tåget med en grupp turister på väg på guidad tur till sagoslottet Neuschwanstein. Om jag minns rätt innehöll frukostpåsen en croissant med skinka och ost, köpt på järnvägsstationen. I vår grupp fanns en tjej från Kina, resten var amerikaner och kanadensare. Och så vi då. Vi yrade mest omkring med kamerorna, skrattade som tok och var alltid sist. Vi var ju vana att klara oss själva. Guiden tröttnade till slut på att vänta på oss och fick berätta sina historier åt resten av gruppen istället.

På området fanns egentligen två slott, men det är bara det ena som är übersnyggt. Till och med Walt Disney har inspirerats av det. I biljetten ingick även en guidning inuti slottet, men utsidan var mycket coolare. Tycker jag. I närheten av fanns en bro som heter Marienbrücke, den ligger mellan två berg och är 96 meter upp i luften. Mina knän var mycket svaga när jag gick ut på bron, men utsikten därifrån var helt fantastisk! På väg ner till parkering gick vi längs en liten bäck, som hade mycket klart vatten.

Schloss Neuschwanstein är ett av guldkornen på resan och definitivt värt ett besök om man befinner sig i närheten. Denna utflykt var det mest kulturella vi gjorde och det var inte heller särskilt dyrt, då vi kunde utnyttja interrailbiljetten till tågresan. Dessutom var vi överlyckliga att göra ett kort besök ner till alperna igen. München är rätt platt. Guidningen ordnades av Radius Tours & Bike Rental - Sightseeing in Munich och vi hittade den på en av de många broschyrer vi samlat på oss.

Dagens utflykt

Dessa floder har vi tafsat i under resan: 
- Limmat (Zürich)
- Rhen (Schaffhausen)
- Inn (Innsbruck)
- Lech (Alperna)
- Isar (München)


samt sjöarna:
- Zürichsee
- Bodensee
- Alpsee


Dagen i bilder:







Inga kommentarer:

web analytics