lördag 19 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 12

Såhär minns jag lördagen den 19:e maj 2007:

Detta var stora U-Bahn dagen. Vi åkte tunnelbana lite hit och dit och spanade in olika platser vi tyckte att hade fina namn. Såsom Bayerischer Platz och Innsbrucker Platz. Men de var ganska tråkga. Om vi hade någon giltig biljett för tunnelbanan minns jag inte. Oftast tänkte vi köra på "jag är ju dum turist"-taktiken ifall kontrollanterna skulle dyka upp. Men det gjorde de inte. Vid närmare eftertanke tor jag nog vi hade biljett i alla fall denna dag, vi bodde ju i princip på tågen.

Vid Potsdamer Platz finns ett shoppingcenter som vi besökt under klassresan. Den gången var vi rätt yra och vingliga och nu när vi var lite mindra bakis, tänkte vi ge shoppingen och vessorna där en ny chans. Precis som det brukar utomlands, satt en tant utanför vessan och ville ha betalt. Men ville man vara pinsamt snål, gick det bra att smita in och ut utan att betala också. Utanför shoppingcentret fanns en lång gräsmatta formad som en ås. Där passade vi på att äta en glass och bränna axlarna. Vi smalt fint samman med tyskarna runt om oss, härligt, vi är en av dem.

Kvällen blev galen, det var lördag och vi besökte Qdorf igen. Troligtvis hade de något härligt tema där också! För att göra en kort sammanfattning, kan jag säga att vi dansade på bardisken. Det gjorde vi ofta under resan. Fast det var lite speciellt denna kväll, det fanns pool på bardisken och rann vatten ur taket. Ganska crazy, ganska tyskt. Vi kom hem vid halv 8-tiden på morgonen, efter lite nattmat på Burger King med en av dansarna från Qdorf.


Dagens missbruk: "Mc Donald's"
Under 15 dagar interrail åt vi 8 gånger på McDonald's. Resten av "matupplevelserna" bestod av pizza, subway och dönerkebab. Vårt Mäcci-missbruk började med att vi första dagen var så hungriga att vi inte kunde tänka på annat än en BigMac måltid, sen blev det till en kul grejj.. "Ska vi äta en BigMac i varenda stad vi är i? Hehhe" 
Vi hann testa knaprigheten på franskisarna i Zürich, Schaffhausen, Innsbruck, München och fyra gånger i Berlin. Efter djupa analyser kan vi konstatera att de schweiziska franskisarna är bäst! En dag i Berlin föreslog Hanna att vi testa Burger King isället för Mäccin, men sådana nymodigheter kan ju inte lita på.... Oftast hamnade vi på Mäccin sådana dagar då vi inte sett mat sen frukosten och tankeverksamheten bara räckte till att tänka på flottiga hamburgare!


Dagen i bilder:




3 kommentarer:

etheli sa...

Åååååh, jag minns då vi satt så länge i solen vid Alexanderplatz (tror det var där utanför, men iaf bilden med gräset) och chilla med alla tyskarna, åt glass och iaf jag bränd mig ordentligt. :p Men he va roligt att känn sig som en av dem. Och span in karan ;)

Jennifer Åström sa...

Tror e va Potsdamer Platz, men he int så viktit :P Ja faktist, man känd som en av dem. Hur skänt som helst! hmm, vafö nämnd ja int he i textn na tå? Slarv jag. :)

Jennifer Åström sa...

No ha ja uppdatera liiti. Ja va ganska tröjjt tå ja skriva så he va no räfö ja glömd en deil.. :P

web analytics