lördag 12 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 5

Såhär minns jag lördagen den 12:e maj 2007:

Härliga Innsbruck. När vi äntligen kom oss upp och ut efter en tung morgon, möttes vi av en mäktig vy. Alperna var så höga att de syntes ovanför hustaken. Det hade vi inte sett dagen innan då molnen hade legat alltför lågt. Tror vi stod och gapade som fågelholkar på gatan innan vi brast ut i ett WOW. En stor del av denna lördag gick åt till att beundra bergen. Varför kan vi inte ha det såhär fint i våra traker?

Vi gick en liten bit, fick varmt i våra jeans och gick tillbaka till vandrarhemmet. Där rakade vi benen och tog i misstag på oss matchande outfit bestående av ljusblå topp och svart kjol. Sen kom vi på att besöka hoppbacken på södra sidan av centrum och hur det gick man läsa i "dagens klåp". Utsikten därifrån var att dö för. Tillbaka i centrum åt vi pizza och doppade fötterna i den iskalla floden. Där fick sukkajaffa-bakterierna på fötterna så de teg!

Kvällen gick i lugnets tecken eftersom vi skulle tåga vidare dagen efter och måste upp tidigt. Om vi inte på förhand bokat hostel i München, hade vi nog stannat längre i Innsbruck. Det var den staden jag trivdes allra bäst i! Dessutom fanns det linbana upp till toppen av bergen och den hann vi aldrig åka med. Kanske hade vi då hunnit upptäcka att vi nästan bodde granne med sevärdheten "Goldenes Dachl" också.


Dagens klåp: "Hetta, hunger, otur och irritation"
Andra dagen i Innsbruck var varm och solig. I staden ordnas varje vinter tävlingar i backhoppning och jag som är ett stort fan av det, ville såklart se hoppbacken in real life. Då var det bestämt. Enligt kartan var det inte så långt, nån kilometer kanske, så vi gick. Vi tog till och med en omväg för att få gå bredvid en å. Några timmar senare stod vi nedanför berget, som backen finns på. Vi var trötta, törstiga, hungriga och hade varmt som fan! Det lutade hela tiden uppåt och nu var det värsta kvar. Men om vi har kommit så här långt, så ska vi minsann orka ända upp! Väl uppe kunde vi konstatera att där var en militärträff och de firade nånting. Dessutom sköt de med kanoner eller om de spelade upp inspelat ljud, inte fan vet jag, men irriterande var det! Vi gick fram till hoppbacken och p.g.a jubileumet var utkikstornet upp i backen stängt. Typiskt oss! Vi hade alltså vandrat hela vägen helt i onödan. Ilskan steg, men utsikten var ändå fin och man såg hela staden där uppifrån. Vi tog spårvagn tillbaka!


Dagen i bilder:




2 kommentarer:

etheli sa...

Jag minns att vi va på en öl nånstans (bara för att e va lördag) och att mamm din skicka och berätta vem som hadd vunni i melodifestivaln (vem he tå än va..). Och va int e samband me he som vi åt pizzan som vi har en så fräsch bild på och du hadd sönder sängen? ;D

Jennifer Åström sa...

HAHHA! Sängen. Ja har jo märk kvar i handen ännu :P Pizzan tror ja vi åt i samband me säng-incidenten.. ska si når bildn e taiji. 17:06 om ja hadd ställd om kameraklockon ti rätt tid. Ölen hörd ju till jo.. En öl varje kväll, alltid olika sorter, he va no kultur he! :D
Just he, ja hadd heilt glömd att mamm skicka men no minns ja tå do sa e. Men vem vann? Ingen aning. Åså skåda vi på tå di backa ur parkeringsgrotton ;) "Dem backar!"

web analytics