tisdag 15 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 8

Såhär minns jag tisdagen den 15:e maj 2007:

Om jag minns rätt var detta dagen med sämst väder. Mulet, grått och ibland duggregn. Vi var allmänt på tråkigt humör och saknade de vackra alperna. Värdet gjorde detta till en perfekt dag att åka U-Bahn (tunnelbana) och ploppa upp som svampar lite här och var i staden. Några ställen vi spanade in var Olympia-Einkaufszentrum, floden Isar samt fältet där Oktoberfest hålls. Hanna, minns du någon mer viktig plats? Mat blev det givetvis på McDonald's.

Vår preliminära plan var att dra vidare till Frankfunt a.M. nästa dag och sova där en natt, för att sedan åka vidare till Berlin. Men eftersom vi misslyckades med vårt försök att hitta slottet Neuschwanstein på egen hand, kom vi på att stanna en natt till i München och åka på guidad tur till slottet istället. Hostellet i Berlin hade vi bokat på förhand, så därför blev det inget Frankfurt på denna resa. Efter en grå dag firade vi kvällen med att dricka resans styggaste öl, Münchner Weiße. Sen gick upp till baren på taket av hostellet och där spelade vi kort med ett gäng kanadensare resten av kvällen.


Dagens kultur: 
Eftersom vi är sådana kulturälskare som vi är (hehe), så kom vi på att vi skulle prova ölsorter då vi ändå var i ölkulturens Mekka. Vi tänkte först att vi skulle ta en öl per dag och försöka ta en sort som var på ett eller annat sätt "lokal" men vi fuskade vissa dagar, man kan säga som så att ibland drack vi lite mer... :P Vissa t.ex. Sommarölen hade jättefin förpackning och smakade himelskt (typ) medan andra sorter, som Münchner weisse var jätteäckligt och hamnade till slut efter lite skakande, sprutande och spillande, i badkaret!

Fullständiga öllistan:

- Sommerbier
- Löwenbräu
- Rothaus
- Stiegl
- Schwechater Bier
- Münchner Weiße
- Heineken
- Beck's
- Beck's Lemon


Dagen i bilder:



Inga kommentarer:

web analytics