onsdag 9 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 2

Såhär minns jag onsdagen den 9:e maj 2007:

Dagen börjar med att frukosten bankar på dörren i hundra år innan vi vaknar. Vem spikar och hamrar lixom? Jag märker att det är frukosten och väcker Hanna så att hon kan öppna, för jag har ju inte borstat håret. Det var min första tanke. Men inte hade ju Hanna heller borstat håret, så varför skulle hon då öppna? Hur som helst var frukosten härlig, vi hade kryssat i att få i princip allt! :)

Efter morgonduschen gjorde vi en hemsk upptäckt: kontakten till plattången passade inte! Ve och fasa, hur ska vi överleva detta??! Vi fick ta till den gamla varianten med hårfön och borste. Eftermiddagen gick åt till att gå längs älven och diskutera med vår nya vän Gunde Svan. Alltså en svan som vi passande nog döpt till Gunde. Humor. Dagens lunch/middag blev så exklusivt som hamburgare i tunnlarna under järnvägsstationen.

På kvällen blev vi festsugna och drack öl. Sedan gick vi ut för att jaga partaj, men med vår vanliga tur hittade vi bara strippklubbar, gaydiscon och underliga barer. "You know this is a gay bar, right?" möttes vi av på ett ställe. Vi stack därifrån fort som fan. Gamla stan var nog fel ställe att hitta det ungdomsröj vi letade efter. Däremot hittade vi en söt katt att prata med på vägen till vår favoritpark och utsiktsplats. Där roade vi oss med att försöka fiska upp mynt ur en fontän.


Dagens citat:

"Faan tå e ska va så ljuust jäär!" 
En irriterad Hanna första morgonen i Zürich då solen lyste ute när vi skulle sova. Persiennerna hade vi ännu inte upptäckt!

"Men ge åpp me 38!"
Hanna är frustrerad då hon bara hittar skor i nummer 38. I butiken fanns skilda hyllor för alla skonumror och hon hade valt fel hylla.


Dagen i bilder:




Spana in den speciella tavlan på bild 4. Hela rummet var udda, med sneda gröna väggar och sliskiga läderfåtöljer. 

Inga kommentarer:

web analytics