fredag 11 maj 2012

För exakt 5 år sedan: Dag 4

Såhär minns jag fredagen den 11:e maj 2007: 

Efter en skön sovmorgon står vi och plattar håret som aldrig förr. Aah vilken lyx, efter två dagar utan plattång. Plötsligt knackar städerskan på dörren och meddelar att vi har tio minuter på oss att lämna rummet. Vi fick fanens bråttom och var ut inom en halv timme. Innan vi lämnade pensionatet åt vi härlig frukostbuffée med alla sorters flingor, müslin och bröd. På kvällskvisten dagen före hade Hanna spontant sagt: " Ska vi fa ti Innsbruck?". Jag ba: "Jaa, he har ja allti drömd om!" Och så blev det.

Vi tågade hela dagen genom berg och djupa dalar. Vi gjorde några onödiga tågbyten i Rorschach och St. Margarethen och passade på att sola våra bleka magar i det fina vädret. När vi lite senare bytte tåg i Buchs i Schweiz, trodde vi att vi var i Liechtenstein. Däremot borde vi ha glidit med tåget genom Liechtenstein, så det kan vi kryssa av på besökta-länder-listan i alla fall. Nu började bergen torna upp sig runt tomkring oss och så även regnmolnen. Med näsan klistrad på fönsterrutan beundrade jag de mäktiga alperna. Här känner jag mig hemma!

Väl framme i Innsbruck tittade vi in till turistinformationen, eller om det bara var en vanlig kiosk, och fick om bra belägna vandrarhem. Vi valde ut ett av dem och på vägen dit handlade vi öl och Jägermeister. Det var ju trots allt fredag och vi var utomland. Das heiβt PARTY! Vi var överallt och på alla barer, tror vi räknade dem till sju. Köpte man ett armband kom man in både här och där för samma peng. Vi hittade olika barer med olika typ av musik, men var kan man dansa till typ Justin Timberlake? Något sånt ställe hittade vi inte, men ack så kul vi hade ändå! På småtimmarna hängde vi med några ortsbor till ännu en bar och halleluja hittade vi hem igen. Klockan var sex på morgonen och i trappan upp till rummet hälsade grannen godmorgon på oss. Några timmar senare hälsade vi godmorgon på honom.

Dagens rutt

Morgonen-efter-klåp: "Blipp-blipp i mörker"
Morgonen, eller rättare sagt förmiddagen, efter en blöt natt (som slutade 06:16) vaknar jag och Hanna i vårt kolsvarta rum. Det saknade fönster därav mörkret. Alla sinnen är inte som de borde vara, vad det sen kan bero på..? Hanna fumlar i mörkret och försöker i sitt tillstånd hitta lampknappen. I mörkret hörs endast ljuden av vad som händer. *krafs, krafs* *DUNK!* *blip-blip-blip-blip-blip* "SAAATAN!" Lampan tänds och Hannas vrede sprids i rummet, lixom de två decilitrarna med vatten i glaset på nattduksbordet. På någon konstig vänster lyckades vattnet blöta ner det mesta. Kläderna i Hannas kappsäck simmade, plattången hade fått sig och dessutom fanns en stor pöl under bordet. Jag visste vi i nåt skede skulle få nytta av WC-pappersrullen jag snattat från vessan!


Dagen i bilder:






2 kommentarer:

etheli sa...

Haha, jaa, vi lyckadist no me myki på hande reison. Jag minns he va helt superfrukost på vandrarhemmet (fast inte lika bra som i zürich, of corse) och att vi åt i na som likna ett växthus. Och visst va e i samband me denhär utekvällen som vi träffa didär slisko gubban (då vi dansa på baren..^^) som tyckt att om du far hem me den ena så far jag me den andra, right?! Uuuuuuuj! Men så smet vi ifrån dem på na finurligt sätt och hitta en snygg "ortsbo" som satt och åt kebab på gaton.. :D He va roligast och bäst musik på sista krogen minns ja vi tyckt. Typ Justin Timberlake ;) Och där dansa vi å på baren! :D

Jennifer Åström sa...

Första halvon åv reison hadd vi suverän frukost.. saan hadd vi typ int alls na frukost. Hur kunde det blir så??! He va no na typ åv inglasa terass elä ett lusthus fastbyggd i husi som vi åt i :)
Jo, he va denhär kvälln vi smita undan tem.. Hehe! "Oj, no måst vi på wc!" Undra va di sa tå di märkt att vi försvunni?
Jisses va an va hot hande dönerkebaben försteten, minns do he? He bara elda i mun å vi måst drick meir öl. Minns int va e var fö musik på sista baren, men säkert na bra :)

web analytics